Forse rookontwikkeling bij schoorsteenbrand

Wolvega – De brandweer had woensdagavond haar handen vol aan een schoorsteenbrand aan de Bremstraat in Wolvega. De brand in het schoorsteenkanaal, ging gepaard met flink wat rook.

Hierdoor stond bij aankomst van de brandweerlieden de straat al ver gevuld met rook. Door snel ingrijpen van de ploeg kon erger worden voorkomen. In het schoorsteenkanaal was een kleine brand ontstaan. Waarschijnlijk was de pijp niet goed geveegd, hierdoor ontstaat er veel aanslag op de binnenkant van het kanaal. Dit is een zeer brandbaar goedje, wat vermoedelijk vlam gevat heeft.

Nadat zeker was dat het vuur in de haard uit was, is er met behulp van de hoogwerker van brandweer Heerenveen en een zogenoemde ramoneur begonnen om het schoorsteenkanaal te vegen. De as en andere smeulende delen die hierbij vrij kwamen, zijn in de goot gestort om te doven.

Het compleet doven van de brand heeft nog geruime tijd geduurd. Een klein gedeelte van de Bremstraat was zo lang even afgesloten. De bewoners stonden bij aankomst van de brandweer al op de stoep.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-