Gemeente en CCV bieden 50 gratis Veilig Wonen scans aan

Wolvega – Inwoners van de gemeente Weststellingwerf kunnen dit najaar gratis een Veilig Wonen Scan uit laten voeren. In samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) biedt de gemeente 50 van deze scans gratis aan.

Inwoners kunnen zelf al veel doen om hun huis veiliger te maken. De scan helpt daarbij. Een adviseur van het CCV komt -coronaproof- bij inwoners thuis om de woning te controleren op veiligheid. Hij kijkt het hang- en sluitwerk na, vertelt wat veelvoorkomende inbraakmethoden zijn en geeft praktische tips. De adviseur kijkt ook naar de brandveiligheid. Vaak zijn een paar simpele en goedkope aanpassingen al voldoende om een huis veiliger te maken.

Aanmelden voor de gratis scan kan via weststellingwerf.nl/veiligwonenscan. Er zijn in totaal 50 scans beschikbaar, dus vol is vol. De Veilig Wonen scan is een van de activiteiten van de gemeente Weststellingwerf voor inbraakpreventie. Een beter beveiligde woning versterkt het gevoel van veiligheid en draagt bij aan een veilige leefomgeving.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-