Grootschalige brandweerinzet bij gemeentehuis Wolvega

Wolvega – Bij het gemeentehuis was het woensdagavond een grote drukte nadat de brandweer grootschalig heeft ingezet op een ‘’brandmelding’’. In samenwerking met gemeente Weststellingwerf en de verschillende brandweer korpsen Wolvega, Scherpenzeel en Heerenveen werd er een oefening gehouden in het gemeentehuis.

Omstreeks kwart over zeven ging het OMS alarm (Openbaar Meld Systeem, rookmelder red.) af in het gemeentehuis. Hierop zijn de brandweer van Wolvega en Scherpenzeel gealarmeerd. Ter plaatse bleek er daad werkelijk ‘’brand’’ te zijn op de 4de en 5de etage van het gemeentehuis. Brandweer Wolvega zette hierop een reddingsactie op touw om zoveel mogelijk slachtoffers uit het gemeentehuis te halen. Hiervoor is onder andere brandweer Heerenveen ter plaatse gekomen met een hoogwerker om slachtoffers van het balkon te halen.

Door een nog onbekende oorzaak is er brand ontstaan op de 4de etage van het gemeentehuis. Door een snelle alarmering van de brandweer kon het gebouw worden behouden. Brandweer Heerenveen heeft middels de hoogwerker een groot aantal slachtoffers naar beneden gehaald. Een ander deel is door de brandweer van Wolvega of Scherpenzeel het pand uitgehaald of wist dit zelfstandig te verlaten.

Zowel de brandweer als gemeente kijken terug op een geslaagde oefening.

[cycloneslider id=”oefening-gemeentehuis”]

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-