Grote brandweeroefening zet AOC Terra vol rook

Wolvega – Woensdagavond, even na kwart over zeven, uit het AOC Terra aan de Paulus Potterstraat komen meerdere rookpluimen zetten. Van een echte brand was echter geen sprake.

De brandweer van Wolvega en Noordwolde oefenden gezamenlijk met de BHV een complex brandscenario in de school. In het pand waren ruim tien slachtoffers aanwezig, welken allen gered dienden te worden.

In een CV ruimte was door onbekende oorzaak brand ontstaan. Door de brand was er sprake van grote rookontwikkeling, maar het vuur had zich daarnaast uitgebreid naar een nabij gelegen brandweerlokaal. Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig is er eerst gezamenlijk met de BHV overlegd hoeveel personen er zich in het pand bevonden en hoe de school er vanbinnen uitziet.

Tekst gaat door onder de foto

Nadat het eerste plan van aanpak was gemaakt, zijn de bluslieden begonnen aan een zogenoemde verkenning. Hierbij werd voor het eerste duo al snel duidelijk dat de rook door het hele pand zat, maar ook dat er zich een flinke vuurhaard in het pand bevond. Een tweede duo had tijdens de ronde om het pand een eerste slachtoffer aangetroffen. Uiteraard werden alle bevindingen direct doorgegeven aan de collega’s en aan de BHV.

Tekst gaat door onder de foto

Na de verkenning zijn de brandweerploegen vlot begonnen aan het blussen van de brand en redden van de overige slachtoffers. Dezen lagen verspreid door het hele complex, wat de zoektocht extra lastig maakte.

Tekst gaat door onder de foto

Om extra uitdaging in het scenario te stoppen, kregen de brandweermannen en -vrouwen van de slachtoffers een papiertje uitgereikt met enkele vragen. Dezen moesten eerst opgelost worden, alvorens men verder ging met de zoektocht en bluswerkzaamheden.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-