Grote schade door zomerstorm

Weststellingwerf – De zomerstorm die zaterdag over ons land raasde heeft ook in Weststellingwerf voor veel schade gezorgd.

Oldeholtpade

In Oldeholtpade was aan de hoofdstraat een boom komen te vallen. Brandweer Wolvega heeft enig snoeiwerk verricht waarna de boom is verplaatst naar de stoep. De gemeente zal het later afhandelen.

Foto: Burgerwacht Olpae

[cycloneslider id=”stormschade-oldeholtpade”]

Wolvega

In Wolvega zijn verschillende bomen het slachtoffer geworden van de storm. Aan de omgang in Wolvega is door de gemeente een boom gekapt welke verschillende scheuren naar beneden had. Ook aan de Wiekstraat zal de gemeente de liggende boom weghalen.

Eerder op de middag werd er aan de Stellingweg ook schade gemeld.

[cycloneslider id=”281″]

Noordwolde

Aan de Jokweg in Noordwolde zijn een tweetal bomen omgewaaid. Door de val zijn zowel een gasleiding als een telefoonlijn vernielt.

Vinkega

De brandweer van Noordwolde werd zaterdagavond omstreeks half acht gevraagd naar Vinkega voor een boom welke op een woning was gevallen. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest de boom van het huis te halen. Ze konden helaas niet voorkomen dat er enige schade aan de woning ontstond.

[cycloneslider id=”stormschade-vinkega”]

Langelille

De brandweer van Scherpenzeel werd deze avond naar Langelille gestuurd omdat er schade zou zijn. Daar ter plaatse kon de brandweer niets doen en is retour kazerne gegaan.

Wilhelminaoord

Een boom in Wilhelminaoord werd de wind allemaal te veel en heeft het loodje gelegd.

Foto Sjaak Damhuis:

[cycloneslider id=”wilhelminaoord”]

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-