Hevige regenval teistert Wolvega en omgeving

Wolvega – Zowel de tunnel onder het spoor door als diverse andere straten in Wolvega en omgeving hebben woensdagmiddag enige tijd blank gestaan na de hevige regenval in het Noorden des lands. De kelder onder de tunnel raakte zo vol dat het water geen kant meer op kon.

Voor de politie was dit reden genoeg om de tunnel af te sluiten. Eén automobilist die dacht dat het mogelijk was nog onder de tunnel door te gaan, kwam er bedrogen uit toen het water toch dieper stond. De auto sloeg af en verschillende onderdelen van de auto spoelden weg. Ook toen het water weer weggelopen was, wilde de auto niet starten. Omdat de tunnel nog vol lag met zand is besloten om deze geheel af te sluiten tot hij weer schoon gemaakt is. Hoe lang dit nog duurt is niet bekend.

Niet alleen de tunnel stond blank, ook diverse straten elders in het dorp vormden een rivier. Ook elders in het Noorden gaat het flink tekeer. Daar waar in Wolvega de meeste regen is gevallen, moet voor de rest van Friesland en Groningen het ergste nog komen.


Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-