Inbraak preventietruck komt weer naar Wolvega

Wolvega – Zaterdag 13 mei komt de inmiddels bekende woninginbraken preventietruck van de politie weer naar Wolvega. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur staat de truck bij de Rabobank.

De truck is enkele jaren geleden in het leven geroepen in een samenwerking tussen diverse gemeenten, politie Noord-Nederland en Justitie. In de speciale trailer hangen tientallen voorbeelden van goed hang en sluitwerk, daarnaast laat een specialist van de politie zien hoe je inbraken simpel kan voorkomen. 

Uiteraard kan je er ook voor je vragen terecht bij de wijkagenten. 

Meerdere inbraken

In Wolvega en omgeving zijn de laatste maanden vele inbraken gepleegd. Vooral senioren zijn hiervan een groot doelwit, maar ook schuurtjes zijn vaak de pineut. Volgens de politie gaat het in de meeste van zulke gevallen om de ”gelegenheidsinbreker”. In de preventietruck is het doel dan ook vooral om die uit je huis te houden. 

Slimme snufjesmarkt

Op het Pastorieplein organiseert ToekomstWonen.nu samen met de Rabobank een ”slimme snufjesmarkt”. Zo is onder andere brandweer Fryslân aanwezig met brandmelders en koolmonoxidemelders en geven zij workshops brandpreventie. Verder zijn er workshops over veilig bankieren en “slimme snufjes” en demonstraties van de robotgrasmaaier en de robotstofzuiger.

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-