Brandweer Wolvega zoekt nieuwe collega’s

Wolvega – De vrijwillige brandweer van Wolvega is op zoek naar nieuwe collega’s. Wat moet ik doen om vrijwillige brandweer te worden? Hoeveel tijd kost me dit? Wat doet de brandweer nog meer dan blussen van brand? Deze onderwerpen en nog veel meer komen aan bod tijdens een speciale informatieavond op vrijdag 4 november.

Mannen en vrouwen die geïnteresseerd zijn in een carrière bij de vrijwillige brandweer zijn van harte welkom op deze informatieavond die om 19.00 uur start in de brandweerkazerne aan de Grafietstraat 1 in Wolvega.

De brandweer is op zoek naar mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar, die wonen in Wolvega of hier ten minste drie dagen per week werken. Om snel te kunnen uitrukken, is het belangrijk dat je binnen 5 minuten op de kazerne kunt zijn. De brandweerploeg van Wolvega bestaat uit zo’n 25 vrijwilligers en rukt gemiddeld ruim 100 keer per jaar uit. Naast het blussen van branden verleent de brandweer hulp bij o.a. ongevallen. De Wolvegaster brandweer beschikt tevens over een groep oppervlakteredders, die bij waterongevallen wordt opgeroepen. Twee keer per maand is er een oefenavond.

Alle inwoners van Wolvega tussen 18 en 45 jaar ontvangen een dezer dagen een uitnodiging voor de informatieavond. Ben je geïnteresseerd om meer te weten te komen over een functie bij de vrijwillige brandweer, meld je dan uiterlijk 1 november aan via e-mail: brandweer-wolvega@live.nl.
Op de informatieavond wordt er een presentatie gegeven over wat er komt kijken bij het werken bij de brandweer en kan men kennismaken met het materieel. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig om mee in gesprek te gaan.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-