Joyrider raakt ”bekneld” tijdens de rit (fotoreportage)

Wolvega – Voor wandelaars en fietsers die langs de oefenlocatie kwamen was het woensdag tijdens de oefenavond van de brandweer een apart gezicht. De brandweer was met meerdere voertuigen aanwezig achter een woning aan de Sonnegaweg in Sonnega om te oefenen.

Achter de woning zou een joyrider bekneld komen zijn te zitten in zijn auto. De bestuurder van een trekker die dit zag gebeuren is wilde uit zijn trekker springen om hulp te verlenen, maar hierbij raakte hij tijdens de val gewond. De melder heeft met een shovel de trekker vast gezet zodat die geen kant op kon en heeft de brandweer gebeld.

Omdat er meer dan één slachtoffer zou zijn heeft de bevelvoerder van het eerste blusvoertuig opgeschaald naar het sein ”Middel Hulpverlening”. Hierdoor kwam er een tweede voertuig ter plaatse om te helpen bij de trekker bestuurder, terwijl de eerste eenheid zich op de bestuurder van de auto kon focussen.

Derde slachtoffer

Na de aankomst van het eerste voertuig is één van de bemanningsleden een verkenning gaan doen naar slachtoffers. Deze trof hierbij, naast de joyrider en de trekker bestuurder, een fietser aan die zwaar gewond in de sloot lag. Door de tweede eenheid is opgesplitst om zodoende alle slachtoffer te kunnen helpen. 

Nadat zowel de trekker bestuurder als de fietser waren bevrijd en ”overgebracht” waren naar het ziekenhuis was de lastigste klus nog aan de gang. De joyrider had een ijzeren buis door zijn lichaam gekregen die eerst ingekort moest worden alvorens ze hem rechtstandig uit het voertuig hebben gehaald. 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-