Twee verdachten aangehouden na overval juwelier Oldemarkt

Oldemarkt – Alerte omstanders hebben dinsdagmorgen 12 januari twee mannen aangehouden na een overval op een juwelier aan de Hoofdstraat. Op dit moment is de derde verdachte nog voortvluchtig. Hij draagt waarschijnlijk een vuurwapen, dus getuigen worden verzocht meteen 112 te bellen en niet zelf in te grijpen.

Rond negen uur kwamen drie mannen de juwelierszaak binnen en bedreigden de eigenaar. Daarna gingen ze ervandoor met de buit, waarvan ze een deel in de buurt van de Hoofdstraat hebben achtergelaten. Omstanders hielden een 25-jarige man uit Rotterdam aan op de Kruisstraat. Een 23-jarige man uit Leeuwarden werd aangehouden op het Slingerland. Bij beide mannen werd een vuurwapen of iets wat er op lijkt aangetroffen.

Getuigenoproep

De derde verdachte is nog voortvluchtig. Het is niet bekend in welke richting hij is gevlucht en wat voor kleding hij draagt. Hij is vermoedelijk in het bezit van een vuurwapen of iets wat er op lijkt. Als u hem ziet lopen of rijden, bel dan 112 en grijp niet zelf in. De politie is actief op zoek en maakt daarbij ook gebruik van een helikopter.

Onderzoek

De twee verdachten zijn overgedragen aan de politie. Er wordt op dit moment sporenonderzoek verricht en getuigen worden gehoord. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is buitgemaakt. De eigenaar van de juwelierszaak raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is behandeld door ambulancepersoneel. De betrokkenen krijgen slachtofferhulp aangeboden.

DSC_0729 DSC_0722 DSC_0719 DSC_0740 DSC_0737

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-