Koninklijke onderscheiding voor Machiela na 27 brandweervrijwilliger

Heerenveen – De 54 jarige Taco Machiela ontving maandagochtend uit handen van burgemeester André van de Nadort (Weststellingwerf) een Koninklijke onderscheiding, na 27 jaar in het brandweer vak te hebben gezeten.

Machiela werd in 1989 lid van de vrijwillige brandweer in de gemeenten Het Bildt, tegenwoordig gemeente Waadhoeke, en Oost- en Weststellingwerf. In gemeente Het Bildt was hij tot 2008 Brandwacht 1ste klas, Hoofdbrandwacht en Onderbrandmeester. Bij de IBOW (Intergemeentelijke Brandweer Oost- en Weststellingwerf) was hij plaatsvervangend bevelvoerder, plaatsvervangend postcommandant en Officier van Dienst.

Sinds januari 2017 is Machiela werkzaam als professioneel Officier van Dienst en is hij beroeps Seniormedewerker materiaalbeheer bij de Veiligheidsregio Fryslân. Daarnaast is hij al sinds 2008 voorzitter/beoordelaar van het Instituut Fysieke Veiligheid, sinds 2012 instructeur bij Brandweer Opleidingen Noord. Tevens is hij sinds de oprichting van het team in 2015, teamleider van het STH, Specialisme Technische Hulpverlening.

Dit alles was genoeg om de heer T.J. Machiela te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens ontving Machiela uit handen van Veiligheidsregio Fryslân een oorkonde, medaille en een vlam.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-