Ondernemers krijgen uitleg over ‘cyber safety’

Wolvega – In het Motip Dupli Experience Center kwamen diverse ondernemers uit de gemeente donderdagavond samen voor een ‘cyber-to-go-roadshow’. De avond werd georganiseerd door de gemeente, Stichting Parkmanagement Wolvega, Cyber Safety Noord Nederland en het Friesland College.

De avond stond geheel in het teken van het versterken van ondernemers hun digitale weerbaarheid. De ondernemers kregen bijvoorbeeld tips over het leren herkennen van digitale dreigingen en hoe deze aan te pakken. Verder werden er workshops gegeven waarin ze hun kennis konden toetsen.

Door studenten MBO-ICT van het Friesland College zijn van te voren de WiFi-netwerken langs een vastgestelde route in kaart gebracht. Zij kwamen op meer dan 700 unieke wifi-netwerken uit, waarbij al snel bleek dat het overgrote deel goed beveiligd was. Verder werd de avond gevuld met tips vanuit een ervaringsdeskundige en een professional.

De avond werd even na 22:00 uur afgesloten met een hapje en een drankje, waar al snel bleek dat veel ondernemers de avond als zeer succesvol hebben ervaren.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-