Ontruiming na CO2 lekkage bij Motip in Wolvega

WOLVEGA – De brandweer is vrijdagavond massaal in actie gekomen nadat er in een CO2-blustank bij verffabrikant Motip in Wolvega een lek was ontstaan. 

Volgens de brandweer was de tank al snel leeg, monteurs die bij de tank aanwezig waren zagen de onheil komen en sloegen direct alarm. Hierdoor zijn er geen gewonden gevallen. Wel is het gehele industrieterrein waar de fabriek op gevestigd zit enige tijd afgesloten, ook Ringweg Om den Noort was langdurig dicht. Nadat bekend werd dat de tank leeg was, is ook deze al snel weer vrijgegeven.

Door de hulpdiensten werd al snel opgeschaald naar het sein middel ongeval gevaarlijke stoffen en is er GRIP 1 afgegeven. Op dat moment was nog niet bekend of er mensen in het pand waren en hoe erg het lek was.

Personeel vrij

Rond 16:00 uur ging het al mis. Er was een lek geconstateerd, maar dit kon eenvoudig worden verholpen. Wel is al het personeel nog binnen een uur naar huis gestuurd. Hierop werd besloten dat er geen brandweer noodzakelijk was. 

Het lek zat in een blusinstallatie met CO2 voor een opslag die momenteel in aanbouw is. Hier waren volgens een woordvoerder van de brandweer geen gevaarlijke stoffen opgeslagen. Aldus de brandweer zou de installatie deze avond, dan wel de dag erop getest worden. De tank van ruim 30.000 liter zal moeten worden vervangen. Over het industrieterrein hing lange tijd een wolk van gas. 

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-