Oud en Nieuw Wolvega in beeld

Wolvega – De nieuwjaarsnacht bracht in Wolvega al snel drukte met zich mee. Van  buitenbranden die op last van de politie uitgemaakt moesten worden, tot een aanhouding bij één van deze branden. Hieronder een overzicht:

31-12-2018 17:20 uur – Op de Scheenekamp in Oldeholtpade had de heg van één van de bewoners vlam gevat. Nog voordat de brandweer uitgerukt was, bleek dat de situatie al onder controle was en dat hun assistentie niet meer noodzakelijk was.

21:02 – Op de Barte in Wolvega woedde een flink vuur midden op straat. De brandweerlieden hebben het vuur op last van de politie gedoofd, waarna feest al snel weer door kon gaan.

Tekst loopt door na de foto

© Richard de Boer

01-01-2019 00:19 uur – De drukke nacht begon voor de hulpdiensten al snel, toen rond 00:20 uur melding werd gemaakt van een woningbrand aan de Bernhardlaan. Ter plaatse bleek het mee te vallen, de heg had vlam gevat en was door buurtbewoners vakkundig uitgemaakt met een tuinslang.

Voor de brandweerlieden bleef er slechts de schone taak over om even snel te controleren of dit inderdaad het geval was.

Tekst loopt door na de foto

© René Wiegmink

00:35 uur – Nog voordat de brandweer had gecontroleerd of de brand inderdaad onder controle was, kwam er het verzoek uit te rukken naar de kruising van De Polle met de Wiekstraat. Hier stond midden op straat een groot vuur te branden.

Tijdens de bluswerkzaamheden escaleerde de situatie plotseling, waardoor de politie genoodzaakt was om één van de omstanders aan te houden. Nadat deze persoon door de politie naar het bureau was overgebracht, heeft de brandweer het vuur in haar geheel geblust en zijn de restanten door medewerkers van de gemeente opgeruimd.

Tekst loopt door na de foto

© René Wiegmink

01:33 uur – Op de kruising van de Oppers met de Grindweg stond een  bult hout te branden. Na overleg tussen de politie en de gemeente werd besloten dat het beter was om deze stapel te verwijderen aangezien het verkeer er hinder van ondervond.

Tekst loopt door na de foto

© René Wiegmink

01:50 uur – Op de kruising van de Julianaweg met de Govert Flinckstraat ontdekten agenten een berg brandend afval welke midden op straat lag. In overleg werd besloten om het vuur te doven en de stapel van straat te vegen.

Tekst loopt door na de foto

© René Wiegmink

02:07 uur – Wederom waren agenten op een flink vuur gestuit. Ditmaal in de Jacob Marisstraat. Vanwege de omvang werd besloten ook dit vuur te doven, maar niet voordat de buurtbewoners alle brandweerlieden en agenten een gelukkig nieuwjaar wensten en wat te eten en drinken hadden aangeboden.

Nadat al het vuur geblust was, ontstak één van de bewoners enkele stukken vuurwerk als bedankje en als opsteker.

© René Wiegmink
Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-