Oudjaarsnacht rustig verlopen voor hulpdiensten Wolvega

Wolvega – Oud en nieuw was voor de hulpdiensten van Wolvega een rustige avond. 2016 begon voor de brandweer direct met een vuurdoop van twee buitenbrandjes.

Donderdag 31 december kwam er om twintig over tien een melding van een buitenbrand aan de Dr. Dreeslaan. Dit bleek echter loosalarm, een inzet van de brandweer was hierbij niet nodig. Het betrof een grote vuurkorfbrand. Deze was onder controle door de bewoners.

Traditie getrouw

Alweer voor het 6e jaar achtereen wist een vriendengroep uit Wolvega de eer op te strijken van de eerste brandweer inzet van het jaar. Tot een eerste bluspoging kwam het dit jaar niet. Bij de kruising van de Zilverlaan met de Keiweg stond een heg in de brand. Omdat deze aansloot op de woning kreeg deze melding een hogere prioriteit. Het blussen van de heg heeft weinig tijd gekost en binnen enkele minuten kon de brandweer inpakken.

Hierop volgend zijn ze terug gekeerd naar de Nachtegaalstraat waar de eerste melding was. Dit brandje koste echter meer moeite door dat de brandhaard groter was. Eenmaal deze na een korte tijd ook gedoofd was kon de brandweer retour naar de kazerne.

De groep heeft de brandweer nog bedankt en een tot volgend jaar gemeld.

Overige meldingen

03:01:27 01-01-16 02 BRAN P 1 Buitenbrand DRAFSPORTLAAN/EIKELAAN WOLVEGA 026732

Op de kruising Drafsportlaan Eikenlaan heeft de brandweer op last van de politie een klein vuurtje in meubilair geblust.

[cycloneslider id=”eerste-inzet-2016″]

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-