Personeel op straat na gaslek in de Rabobank

Wolvega – Medewerkers van de Wolvegaster Rabobank aan het Pastorieplein stonden donderdagochtend tijdelijk buiten op straat nadat zij de brandweer hadden ingeschakeld voor een gaslucht die in het gebouw hing. Na een eerste controle, afgaande op reuk, is besloten om de brandweer in te schakelen.

Bij aankomst van de brandweer stond het personeel hen al op te wachten, nadat ook zij constateerden dat er sprake was van een sterke gaslucht in het gebouw is besloten om op verder onderzoek uit te gaan. Gebruik makend van hun meetapparatuur, welke meet naar hoe groot het explosiegevaar is, werd er echter niets aangetroffen wat op een gaslek zou kunnen duiden. Nadat een medewerker van de gemeente ter plaatse kwam met nog gevoeligerr meetapparatuur, welke op gas direct begint te piepen, werd direct duidelijk dat er wel degelijk gas lekte. Waar dit zat was echter nog niet duidelijk.

Na het afsluiten van de hoofdkraan is het pand weer veilig verklaard, de hoeveelheid gas is het pand is zo laag dat iedereen na een dik uur het pand weer mocht betreden. Een aannemer zal worden ingeschakeld om het lek te repareren.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-