Pokémon? Niet op het spoor!

Regionaal – Net als op andere plekken in Nederland zijn er ook bij het spoor meldingen gemaakt van gevaarlijke situaties rond Pokémon spelers. Op de spoorbrug over de IJssel en te dichtbij het spoor bij Delft en Hoofddorp zijn spelers op zoek naar de fantasiebeestjes gesignaleerd.

ProRail heeft inmiddels met spellengigant Nintendo contact opgenomen om te zorgen dat Pokémon zich niet meer op of langs het spoor laat zien. Je zou er toch niet aan moeten denken dat de Pokémon of speurneuzen onder de trein terecht komen.

Berm langs snelweg

Eerder vandaag waarschuwde Veilig Verkeer Nederland al dat er doden kunnen vallen als we er niet verantwoordelijk mee omgaan. Vanochtend werd bekend dat de politie de handen vol heeft en meerdere meldingen heeft binnengekregen over verdachte en soms gevaarlijke situaties. Zo stonden er drie jongens in de berm van de snelweg bij afslag Amersfoort, die Pokémon aan het zoeken waren.

Verstopt in ziekenhuis

Gebruikers van Pokémon Go moeten in de echte wereld op zoek naar figuurtjes. Een kaart op het scherm van de telefoon laat zien waar die verstopt zijn. De app werd enkele dagen geleden gelanceerd en is wereldwijd een hype. Volgens de politie levert dat soms gevaarlijke situaties op, wanneer gebruikers alleen naar hun scherm kijken en geen oog hebben voor het verkeer. Bovendien zijn de poppetjes soms verstopt op plekken die niet toegankelijk zijn. Voorbeeld hiervan is een afdeling van het ziekenhuis AMC in Amsterdam waar al poppetjes zijn verstopt.

Geen meldingen Wolvega

Voor alsnog zijn er bij onze redactie geen meldingen bekend over gevaarlijke of vreemde situaties in Wolvega. Heeft u wel zo’n melding en wilt u deze met ons delen? Laat het weten op Facebook, wij zijn benieuwd.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-