Politie bedankt buurtpreventiegroepen met themadag op politiebureau

Wolvega – De poort van het politiebureau in Wolvega stond zaterdagmiddag tussen 13:00 uur en 16:00 letterlijk wagenwijd open. Sinds de start van WhatsApp buurtpreventie in 2015, kent de gemeente Weststellingwerf vele actieve groepen.

Als blijk van waardering en dank voor de alertheid in de wijk of buurt, organiseerde de gemeente Weststellingwerf samen met de politie en brandweer een themamiddag. De middag stond in het teken van zowel inbraak- als brandpreventie.

Vanuit de inmiddels bekende preventietruck kwamen er diverse voorlichtingen over het voorkomen van inbraken, uiteraard kon daarbij een demonstratie niet ontbreken. Daarnaast was de brandweer aanwezig om de aanwezigen te informeren over ‘Brandveilig Wonen’.

Kameleon

Door de Friese brandweer is een oude container omgebouwd tot voorlichtingscontainer. Deelnemers beantwoorden enkele vragen om zodoende de praam, met daarop het brandweervoertuig, naar de brandende boerderij te varen.

Voor kinderen (en ouders) stond daarnaast een klein gedeelte van het politiebureau open om eens te bekijken. Er kon een (tijdelijk) bezoek worden gebracht aan de cellen en ook het politievoertuig werd uitvoerig bekeken. Enkele kinderen die dat graag wilden, werden daarnaast eens in de boeien geslagen om te kijken hoe dat voelde.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-