Politie en inwoners zoeken naar de ‘boef’ in Wolvega

Wolvega – Met de hulp van inwoners heeft de politie woensdagavond een zoektocht gehouden naar drie ‘’boeven’’ die zich in Wolvega schuil hielden.

Het spel, Boef in de Wijk, was onderdeel van de landelijke Week van de Veiligheid. Het spel, is tegelijkertijd een oefening voor zowel burgers als de agenten. Middels berichten op Twitter en Facebook werd een omschrijving gegeven van de boef die opgespoord diende te worden.

Wie dacht de verdachte te hebben, moest zich bij hem melden met de zin ‘’Kent u de boef in de wijk?’’. Indien het inderdaad de persoon was die je moest hebben, werd dit bevestigd. Hierop kon je door middel van een bericht op Facebook of Twitter laten weten dat je te pakken had. Op die melding kwamen vervolgens agenten af om hem daadwerkelijk ‘’aan te houden’’.

Week van de Veiligheid

Jaarlijks wordt in één van de eerste weken van oktober de Week van de Veiligheid gestart. Rond deze tijd beginnen de zogenoemde donkere dagen. Het wordt weer vroeger donker, hierdoor stijgt ook het aantal inbraken.

Het is niet voor het eerst dat in Wolvega het spel wordt gespeeld, in 2015 werd al eens eerder Boef in de Wijk gespeeld. De oefening kon toen op veel deelnemers rekenen, welken allen fanatiek meespeelden. Aanstaande zaterdag is er in de Van Harenstraat, ter hoogte van het Pastorieplein, een veiligheidsmarkt. Vele hulpverleners komen zich zelf hier presenteren.

In Scherpenzeel werd vanavond eveneens een publieke brandweeroefening gehouden.

Aanhouding van de eerste ”boef”

En ook ”boef” nummer twee werd al snel gepakt

Het ‘jagende’ politieteam met links wethouder Frans Kloosterman
Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-