Politie in actie tegen mobiel banditisme

Friesland – De politie heeft vrijdagavond op alle grote toegangswegen in Friesland verkeerscontroles gehouden in de strijd tegen mobiel banditisme. Aan de actie deden tientallen agenten mee.

Op diverse toegangswegen in Friesland werd het verkeer gecontroleerd. In totaal waren er zeven controleposten. Daarbij werd gebruik gemaakt van ANPR. In totaal werden tientallen voertuigen en de inzittenden daarvan aan een controle onderworpen, waaronder ook vele buitenlandse auto’s. In één auto met Duits kenteken werden 100 hennepstekken aangetroffen. De bestuurder kon zich niet legitimeren en is aangehouden. Zijn auto en de hennepstekken zijn in beslag genomen. Een andere auto werd gecontroleerd vanwege een lekke uitlaat. In de auto werden vervolgens een jerrycan, slang en trechter aangetroffen. De bestuurder bekende brandstof te hebben gestolen uit een vrachtwagen. De man is aangehouden en de brandstof is in beslag genomen.

Diverse bestuurders bleken boetes te hebben openstaan. Deze zijn direct betaald. Daarnaast zijn bekeuringen uitgeschreven voor een lekke uitlaat, bumperkleven, het niet hebben van een rijbewijs, verlopen rijbewijs, een verlopen apk en het negeren van het inhaalverbod.

Naast dit alles leverde de controle ook interessante informatie op die de politie eventueel in de toekomst kan gebruiken in onderzoeken.

Mobiel banditisme

De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto’s. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De internationale samenwerking op het gebied van verkeerscontroles is een volgende bouwsteen in de strijd tegen mobiele inbrekersbendes en dievengildes. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen. Juist door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-