Programma Sinterklaasintocht bekend

Wolvega – Sinterklaas komt zaterdag 12 november weer met zijn pieten naar Wolvega. Hij zal om 13:30 uur weer aan komen op het Van der Sandeplein (bij de AH).

Vanaf hier gaat de Sint met zijn gevolg al lopend door het dorp naar het podium, die dit jaar weer bij het Gemeentehuis staat.
Vanaf 14:00 uur is DJ Piet hier, hij heeft veel gave nummers mee die hij aan de kinderen in Wolvega wil gaan laten horen.

Rond 15:00 uur zal Sinterklaas met een grote groep pieten aan komen bij het podium. Hier wordt hij ontvangen door iemand van de gemeente Weststellingwerf. Hierna gaat het feest door tot ongeveer 15:45 uur, met veel gezang en gedans. De goedheiligman heeft het natuurlijk erg druk, vandaar dat voor hem het feest om kwart voor vier stopt. DJ piet zal op locatie er nog een feestje van maken.
De Zwarte Pieten zullen vanaf hier lopend door het dorp terug naar het Van der Sandeplein gaan. Hiermee komt er een einde aan de intocht.

Lopend

U leest het goed, de Sint zal dit jaar lopend door het dorp gaan. Omdat de Sint het beste voor heeft met zijn paard Amerigo, heeft hij besloten het dier rust te gunnen.

Programma

  • 13.30 uur – aankomst op het Van der Sandeplein & optocht richting het podium bij de bibliotheek
  • 14.00 uur – DJ Piet draait plaatjes op het podium
  • 15.00 uur – de Sint komt aan bij het podium
  • 15.45 uur – de Sint vertrekt, DJ Piet gaat nog even door, de Zwarte Pieten lopen terug naar het Van der Sandeplein

Sinterklaaskrant en bonnenboekje

Dit jaar verschijnt er naast de traditionele Sinterklaaskrant ook een bonnenboekje. Het betreft opnieuw een samenwerking tussen Winkeliers – en Ondernemersvereniging Wolvega (WOW) en Boom uitgevers Nieuwsmedia. Het bonnenboekje wordt op de woensdag voor de intocht verspreid (9 november). Anderhalve week ná de intocht, op woensdag 23 november, komt er als speciale bijlage bij de Stellingwerf een Sinterklaaskrant uit. De bonnen uit het bonnenboekje worden hierin nogmaals herhaald en deze krant wordt verder gevuld met advertenties, puzzels en een verslag van de intocht. (via: www.sinterklaaswolvega.nl)

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-