Schennispleger uit Wolvega aangehouden

Wolvega – Agenten hebben donderdagavond een 44-jarige man uit Wolvega aangehouden voor schennispleging.

De man stond op een galerij bij een woning aan de Gentiaan waar hij ”onzedelijk” gedrag vertoonde. Een buurtbewoonster zag dit en alarmeerde de politie. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De man is hiervoor ook al 3x veroordeeld wegens schennispleging, potloodventen. Zo’n beetje om de twee jaar moet de man de zich bij de rechter melden wegens zijn gedrag.

In zowel 2011 als 2013 en dus ook in 2015 is de man veroordeeld met een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf.

Eerdere conflicten

In mei vorig jaar zag een vijftienjarige buurjongen de verdachte met ontbloot onderlichaam op het balkon van zijn flatwoning aan de Gentiaan staan. Hij was zich aan het aftrekken. De jongen riep zijn moeder, zij bevestigde op haar beurt wat haar zoon had gezien. Dat was op 14 mei, een week later kreeg de politie een tweede melding.

In november vorig jaar volgde een aantal nieuwe meldingen, andere buren hadden de verdachte halfnaakt op het balkon zien staan. De naaktloper zou zelfs de aandacht hebben getrokken door met zijn ring op op het hek van het balkon te tikken. De man zou ook aan de andere kant van de flat op de galerij zonder kleren heen en weer zijn gelopen.

Uitspraak. 

De uitspraak volgt op 4 augustus.

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-