Sloopwoning gevuld met gas na mogelijke koperdiefstal

Wolvega – Door de politie en brandweer is donderdagmiddag de Willem Lodewijkstraat deels afgesloten nadat er een sloop woning vol met gas stond. 

De melding werd ontdekt door een pakketbezorger, hij meldde zich bij één omwonende met de mededeling dat het wel erg naar gas rook op straat. Hierop zijn direct Liander en de brandweer gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer werd al snel duidelijk dat er sprake was van een woning welke gevuld was met gas. In de directe nabijheid van de woningen was het gas goed ruikbaar.

Door de brandweerlieden is een onderzoek ingesteld naar de locatie van het lek. Hierbij hebben zij zich slopend toegang moeten verschaffen tot één van de woningen. In de kelder van het betreffende huis kwamen ze al snel tot de conclusie dat er delen van de koperleiding mogelijk zijn gestolen. Dit is vermoedelijk ook de oorzaak dat een omwonende de hele dag al tegen een openstaande deur aankeek.

Dicht

Door de brandweer is het restant van de leiding omgebogen waardoor er minder gas uit de leiding kwam zetten. Medewerkers van Liander hebben vervolgens de stoep open gebroken om het gas naar de woningen toe af te sluiten. 

De Willen Lodewijkstraat was gedeeltelijk afgesloten gedurende de werkzaamheden.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-