Tjongerschans ziekenhuis opnieuw nummer 4 van Nederland

Friesland – Het Algemeen Dagblad heeft de cijfers uitgegeven van haar jaarlijkse ziekenhuis top100. Het Heerenveense Tjongerschans ziekenhuis staat net als vorig jaar op nummer 4.

Dat het ziekenhuis zo hoog in de peilingen staat heeft er mee te maken dat er zich na operaties geen complicaties hebben voor gedaan en ze zich goed aan de protocollen heeft gehouden.

MCL

Het Medisch Centrum Leeuwarden is dit jaar zeven plekken gestegen in de Top100, waar ze vorig jaar nog op plek 27 stond. Staat het ziekenhuis nu op plek twintig.

Antonius ziekenhuis

Ook het Antonius ziekenhuis in Sneek heeft een hoge stijging te pakken, ze zijn van plek 56 gestegen naar plek 37.

Nij Smellinghe

Het Drachters Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft in tegenstelling tot bovenstaande erg ondermaats gepresenteerd. Ze is van plek 3 gezakt naar plek 71.
Waar de zo snelle daling precies mee te maken heeft is niet bekend.

Beste ziekenhuis

Wie voor de beste zorg wil moet naar Gorinchem. Het Beatrixziekenhuis Rivas dat hier staat, staat op nummer 1 in de AD test.
Het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk heeft ook een grote stap naar boven gemaakt, ze is van plaats 77 naar de nummer twee plek gestegen.

Bron ziekenhuisdata: Inspectie voor de Gezondheidszorg, Zorginstituut Nederland. Ziekenhuizen zijn verplicht deze gegevens op te leveren. Levering gegevensbestanden: bureau MediQuest Utrecht. Selectie en rangorde van de ziekenhuizen is methodiek van het AD. Alle gegevens betreffen het jaar 2015. Ziekenhuizen met afwijkende patiëntenpopulaties of beperkt zorgaanbod doen niet mee in de ranglijst. Deze zijn onvoldoende onderling vergelijkbaar. Dit betreft onder meer de academische centra.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-