Toename diefstallen uit auto’s

Noord-Nederland – De politie ziet de afgelopen weken een sterke toename van het aantal diefstallen uit auto’s in Noord-Nederland. Airbags en ingebouwde navigatiesystemen zijn dan vooral favoriet. Zowel particuliere autobezitters als garagebedrijven behoren tot de gedupeerden.

Veel diefstallen in omgeving van snelwegen

Sinds een paar weken neemt het aantal aangiften van diefstallen uit auto’s weer sterk toe. Vooral de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda zijn gewild bij de inbrekers. In eerste instantie werd vooral ingebroken in geparkeerde auto’s in steden en dorpen langs de A7 in Zuidwest-Fryslân. Dit beeld veranderde al snel en ook vanuit andere delen in Noord-Nederland kwamen diverse meldingen binnen. Zo werden op één nacht bij een garagebedrijf in de stad Groningen acht airbags uit diverse auto’s weggenomen. Wat bij al deze aangiften opvalt, is dat de pleegplaats in veel gevallen in de omgeving van een snelweg ligt.

Wat kunt u doen?

De politie roept garagehouders en autobezitters op om extra waakzaam te zijn en auto’s te parkeren, als dat kan, op een goed verlichte plaats. Daarnaast wordt gevraagd om verdachte situaties direct bij de politie te melden. Dus als u ziet dat iemand inbreekt of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 112. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen! De centralist van de Meldkamer Noord-Nederland kan tevens een Burgernetactie starten, zodat agenten samen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar (auto)inbrekers.

Wat doet de politie?

Het vermoeden bestaat dan ook dat één of meerdere rondtrekkende mobiele bendes achter deze diefstallen zit. Om dergelijke groepen aan te kunnen pakken, houdt de politie in Noord-Nederland specifieke verkeerscontroles gericht op mobiel banditisme. Daarnaast wordt extra gesurveilleerd op de zogenaamde hotspots.

[cycloneslider id=”676″]

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-