Uitslaande brand boven bakkerij Kruiper

Wolvega – Boven aan bakkerij aan de Hoofdstraat-Oost in Wolvega is in de nacht van paasmaandag op dinsdag even na 02:00 uur ’s nachts een felle brand uitgebroken. De Friese brandweer schaalde op naar het sein ‘middel-brand’ en kwam met meerdere voertuigen, waaronder een hoogwerker ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Over de oorzaak van de brand in de woning is op dit moment nog niets bekend. Bij aankomst van de eerste politie-eenheden bleek dat de bewoonster van het appartement al uit de woning was. Door de agenten zijn enkele bewoners van naastgelegen woningen wakker gemaakt, voor zover ze dat nog niet waren, en uit hun woning gehaald.

Tekst loopt door onder de foto’s

Bijna een uur na het ontstaan van de brand, wist de brandweer om 03:22 uur het sein brand meester te geven. Door snel optreden van de brandweer, kon de brand worden beperkt tot de woning. Wel heeft de onder gelegen bakkerij mogelijk flinke rook- en waterschade opgelopen. De straat was vanwege de inzet van meerdere blusvoertuigen en de hoogwerker tijdelijk afgesloten door de politie.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-