Uitslaande brand verwoest woning (video)

Wolvega – Een uitslaande brand heeft zaterdag in de vroege ochtend een woning aan de Willem Lodewijkstraat verwoest. De brandweer werd even na 03:30 uur opgeroepen voor de brand.

Op dat moment bleek dat de brand vermoedelijk al enige tijd woedde en dat de vlammen uit het slaapkamerraam sloegen. Zodra dit duidelijk werd, is er eveneens een hoogwerker van de brandweer uit Heerenveen opgeroepen om het Wolvegaster korps te assisteren in de brandbestrijding. Bij aankomst van de brandweer was volgens een woordvoerder van de brandweer reeds duidelijk dat er zich geen mensen en dieren meer in het pand bevonden.

Tekst gaat door na foto

Moeizaam

De brandweer kreeg moeizaam grip op het om haar heen etende vuur. Hoewel de vlammen vanaf de buitenkant vrij snel waren geblust, bleek de brand in de woning zelf stukken lastiger te blussen. Het vuur zat op dat moment zowel in het dak, als de slaapkamer. Met behulp van de hoogwerker is uiteindelijk het dak gesloopt om zo langzaam grip op het vuur te krijgen. Vanwege de aangrenzende woning en het uitslaande karakter van de brand, is er opgeschaald naar middel brand. Hierop is ook de brandweer van Scherpenzeel ter plaatse gekomen.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Zowel de woning waar de brand in eerste instantie begon, als de aangrenzende woning raakte fors beschadigd. Stichting Salvage is opgeroepen om de beide bewoners bij te staan tijdens de afhandeling. Een ambulance is kort ter plaatse geweest om de bewoner te controleren. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Rond 05:30 maakte de brandweer bekend dat het sein brand meester is gegeven.

Foto’s na de videoFoutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-