Veilig je zwem-ABC halen bij zwembad De Steense

Wolvega – Zwembad De Steense in Wolvega heeft de Licentie ´Zwem-ABC´ behaald. Daarmee
voldoet het zwembad aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven
voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s.

Jaarlijks haalt gemiddeld 95% van de kinderen het Zwemdiploma A. Dit onderstreept het belang van leren zwemmen in Nederland en het Zwem-ABC. In Nederland bestaat een uniek systeem van zwemdiploma’s en zwemonderwijs. De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.

Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen, ofwel de BREZ (Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s). De Licentie Zwem-ABC geeft de klant meer duidelijkheid, doordat een zwemlesaanbieder wordt getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet- en regelgeving, is de zwemlesgevende gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG),
werkt de zwemlesaanbieder volgens de Gedragscode Zwembranche, is de zwemlesgevende voldoende opgeleid, is er nagedacht over de manier van lesgeven, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles, is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure.

Zwembad De Steense heeft de Licentie Zwem-ABC behaald en voldoet daarmee aan deze nieuwe eisen. Aafko Mones, teamleider sportvoorzieningen bij de gemeente Weststellingwerf: “zwembad De Steense heeft kwaliteit van het zwemonderwijs hoog in het vaandel en onderstreept het belang van kwaliteitsborging van het Zwem-ABC.
Vanaf het begin is het personeel van zwembad De Steense betrokken geweest bij de ontwikkeling van de licentie, iedere zweminstructeur is hier mee aan de slag gegaan en heeft
zijn eigen persoonlijke licentie behaald. Dit was o.a. een voorwaarde om het Licentie-ABC
namens de zwembaden van de gemeente Weststellingwerf te behalen. Het is gelukt en daar
zijn wij als personeel trots op.”.

Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ streeft naar continue kwaliteitsverbetering van het
Zwem-ABC. De Licentie Zwem-ABC is een volgende stap in dit proces, waarmee borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen wordt gestimuleerd.
Marriët Mittendorff, voorzitter van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ: “het is
belangrijk dat we door het hele land dezelfde kwaliteitsnormen hanteren als het gaat om het
behalen van de zwemdiploma’s. Zwemlesaanbieders krijgen tot 1 januari 2018 de tijd om te
voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen van de Licentie Zwem-ABC. We weten dat de lessen deugen en dat er duidelijke richtlijnen en vereisten zijn voor zwemonderwijzers en zwembaden bij zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van een Licentie Zwem-ABC. Door te kiezen om je kind te laten afzwemmen voor het Zwem-ABC kies je heel bewust voor kwaliteit.”

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-