Veiligheid staat centraal tijdens ‘week van de Veiligheid’

Wolvega – Vandaag (acht oktober) is de landelijke ‘Week van de Veiligheid’ van start gegaan. Ook in Weststellingwerf wordt hier aandacht aan besteedt.

De week is niet zomaar gekozen. Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Tijdens de Week van de Veiligheid brengen de gemeente en hulpdiensten het thema veiligheid extra onder de aandacht.

10 oktober

Steeds meer jongeren krijgen te maken met grensoverschrijdend gedrag op internet. Op woensdagavond 10 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur kun je met de politie chatten over grooming en sexting op vraaghetdepolitie.nl. Wordt jij, je vriend(in) of familielid lastiggevallen, bedreigd of gechanteerd met naaktfoto’s (sexting)? Of ben je of ken je een minderjarige die online wordt benaderd om een afspraak te maken voor sexueel contact (grooming)? Deel je verhaal met de politie en weet wat jij kunt doen om dit te stoppen.

Op woensdagavond opent wethouder Hanneke Zonderland een besloten voorlichtingsavond voor professionals over sexting en intergevaren. Fier Fryslan en de politie geven voorlichting aan professionals die werken met jongeren. Zij krijgen tips om hier mee om te gaan.

11 oktober

Ook professionals worden in de Week van de Veiligheid niet vergeten. Op donderdagavond 11 oktober lopen burgemeester André van de Nadort met brandweer, politie en ondernemers door winkelcentrum Wolvega om mogelijke problemen op het gebied van veiligheid in kaart te brengen. Naar aanleiding van deze schouw worden knelpunten opgeschreven en afspraken gemaakt wie actie onderneemt.

13 oktober

Zaterdag 13 oktober is er tussen 11.00 en 15.00 uur in het centrum van Wolvega een Veiligheidsmarkt. In de Van Harenstraat – ter hoogte van het Pastorieplein – presenteren gemeente, politie, ambulance, brandweer en de reddingsbrigade zich. Wil je weten wat je moet doen als er thuis brand uitbreekt? Hoe je een woninginbraak kunt voorkomen? En hoe je op de juiste manier eerste hulp verleent? Op de veiligheidsmarkt krijgt je uitleg en er zijn diverse leuke activiteiten. De toegang is gratis.

WhatsApp buurtpreventie

Buurtbewoners kunnen via a.folkerts@weststellingwerf.nl een afspraak maken voor een WhatsApp buurtpreventietest of een inbraakpreventievoorlichting in hun buurt. Beide activiteiten duren ongeveer anderhalf uur. Wil je meer weten over het thema Veiligheid? Kijk op weststellingwerf.nl/veiligheid.

Hieronder vind je een link naar de Westwijzer over veiligheid die op 3 oktober in de Stellingwerf stond.

Westwijzer over veiligheid.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-