Veiligheidsdag groot succes

Wolvega – Op sportpark Molenwiek werd woensdagmiddag door de gemeente, politie en Pro Event een grote veiligheidsdag georganiseerd. Op het evenement kwamen vele geïnteresseerde bezoekers af.

Diverse hulpverleningsdiensten, zoals de politie, brandweer, ambulance en Rijkswaterstaat stonden met groot materieel op het terrein. Daarnaast stonden mensen van de reddingsbrigade, burgernet en de EHBO er om mensen tips te geven op het gebied van veiligheid.

De bezoekers konden zich ondertussen vergapen aan de Audi’s van team verkeer en de politiedrone. Wie het aandurfde mocht zelf eens slaan met de wapenstok of kon vliegen met een virtuele drone.

Zelf knippen

Bij de brandweer konden kinderen een fiets in stukken knippen en een kijkje nemen in de brandweervoertuigen. In het Mobiel Media Lab konden mensen hun mening achter laten over de communicatiemiddelen van de gemeente.

Tekst loopt door onder de foto’s

De dag was oorspronkelijk gericht op kinderen van de scholen in Weststellingwerf, maar ook andere geïnteresseerden waren welkom. Wijkagent Jan Kroezen omschrijft de middag als ”een groot succes.

Wegmisbruikers

Toch wel een succes onder de bezoekers waren de Audi’s van het verkeersteam van de politie. Ook hun bestuurders, waaronder Niels en Baudi van het tv-programma Wegmisbruikers waren een succes onder het publiek.

Tekst loopt door onder de foto’s

Enkele bezoekers stonden met grote ogen te kijken naar een compleet verwoestte pick-up van Rijkswaterstaat. Deze reist het land door als demomodel waarom het zo hard nodig is om op te letten op de snelweg.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-