Vijfde plaats voor brandweer Wolvega bij wedstrijd in Drachten

Drachten / Wolvega – Brandweer Wolvega heeft zaterdagmiddag op terrein van de meldkamer in Drachten wederom meegedaan aan een brandweerwedstrijd, ofwel vaardigheidstoets, van het ABWC. De ploeg mocht meedoen in de tweede ronde nadat het in Workum eerste werd.

De ploeg werd volgens het scenario opgeroepen voor een zogenoemde ”middel HV” melding. Op het terrein van de meldkamer aan het Noorderend in Drachten was een gekaapte bus achterop een auto gebotst. De auto was hierdoor in de sloot terecht gekomen. De ploeg vanuit Ureterp was reeds bezig slachtoffers uit de bus te bevrijden; aan de deelnemende ploeg de eer het slachtoffer van de auto te redden.

Terwijl de ploeg aankwam bij de ongevalslocatie werd er door twee lieden van het arrestatieteam een een man aangehouden die zich in het pand bevond. Hij had de bus gekaapt, brand gesticht en, zo bleek later, een gegijzelde vastgebonden op een stoel binnen.

De brandweerlieden hadden, na redding van het slachtoffer op de auto, de volle inzet nodig bij de lastig te bestrijden brand. Met behulp van twee slangen is dit de Wolvegaster brandweerlieden uiteindelijk binnen de tijd gelukt.

Uitslag

De inzet tijdens de wedstrijd werd door de jury beloond met een vijfde plaats, helaas niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. De ploeg is huiswaarts gekeerd met 987 punten op haar spel.

De wedstrijd is gewonnen door de ploeg uit het Drentse Beilen met 1166 punten. Assen-Oost werd met 1052 punten tweede, op de voet gevolgd door De Rijp (Noord-Holland) met 1043 punten. Met 1006 punten eindigde brandweer Norg op de vierde plaats.

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-