Weststellingwerf iets veiliger geworden: 98 plaatsen omlaag op de misdaadmeter

Weststellingwerf – Het gaat steeds beter met de veiligheid in Weststellingwerf, althans dat blijkt uit cijfers van de ‘Misdaadmeter’ van het Algemeen Dagblad. De gemeente zakte hier van plaats 170 naar 268.

Het Algemeen Dagblad is uit gegaan van tien verschillende soorten misdrijven. In het geval van zeven delicten is er sprake van een daling. In het geval van vernielingen en straatroven was er een stijging zichtbaar. Het aantal overvallen stond zowel in 2016 als 2017 op één.

© Algemeen Dagblad

Buurgemeenten

Niet alleen Weststellingwerf deed het betrekkelijk goed, ook buurgemeenten Steenwijkerland, De Fryske Marren en Heerenveen laten een daling op de misdaadmeter zien. Ooststellingwerf en Westerveld (Drenthe) laten daarentegen een lichte stijging op de lijst zien.

Ooststellingwerf klimt van plek 245 naar 168. Westerveld haar stijging is iets minder, zij klimt van plek 334 naar 307. Waar in veel lijsten dit een goed teken is, is het dat in deze ranglijst net niet.

De veiligste gemeente van het land vindt men Noord-Brabant en heet Woudrichem. Amsterdam voert, net als in 2016, de lijst aan als gemeente met de meeste geregistreerde criminaliteit van het land.

Het is voor de zeventiende keer dat het AD deze Misdaadmeter samenstelt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van cijfers van de politie. De hele lijst is te bekijken op de website van het AD.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-