Wolvegaster aangehouden na diefstal meerdere BMW’s

Wolvega / Drachten – Door de politie zijn maandag zes mannen in de leeftijd van 27 tot 48 jaar aangehouden. Hiermee heeft de politie meerdere autodiefstallen opgelost. Vier van de mannen komen uit Wolvega, Leeuwarden en Heerenveen, daarnaast zijn twee mannen afkomstig uit buurland België.

In de periode van mei 2016 tot begin 2017 zijn er in Noord-Nederland zo’n 30 BMW’s gestolen. Met name de 1 en 3 series waren populair. Bij een tiental auto’s werd geprobeerd om ze te stelen of er spullen uit te halen. Tevens bleek dat de auto’s na de diefstal werden gestript om in onderdelen te worden verkocht.

Door de politie kunnen op dit moment zes diefstallen direct worden gelinkt aan de verdachten. Meerdere aanhoudingen en de mogelijkheid dat ze verantwoordelijk zijn voor meer diefstallen wordt niet gesloten.

Inval

Na lang onderzoek viel de politie op maandag 8 mei een loods aan de Helmhout in Drachten binnen. Hier werd een gedemonteerde BMW aangetroffen. Deze was in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 mei gestolen vanuit Wolvega.

In de loods werden vijf verdachten aangetroffen. Een zesde kon die zelfde dag nog worden aangehouden in zijn woonplaats Heerenveen. Donderdag aan staande worden ze voorgeleid aan de rechter commissaris. Wanneer wordt besloten dat een verdachte langer vast moet blijven zitten wordt deze voorgeleid aan de rechter commissaris. Die beslist uiteindelijk of de verdachten nog langer vast worden gehouden.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/melissa.olthof/posts/1450780918313486″ bottom=”30″]

 

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-