Wolvegaster veroordeeld voor poging doodslag: 1,5 jaar cel

Wolvega – De 20-jarige Wolvegaster die twee weken terug nog 15 maand cel tegen zich heeft horen eisen nadat hij eerder dit jaar een plaatsgenoot zwaar heeft mishandeld. Heeft dinsdag uiteindelijk een gevangenisstraf van een jaar en een voorwaardelijke straf van 6 maanden gekregen.

De rechtbank oordeelde de jongeman zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot een doodslag, toen hij in de nacht van 28 mei een 33-jarige plaatsgenoot op het hoofd stampte. Zo laat de Stellingwerf weten.

De rechtbank oordeelde dat de man door het ”kopschoppen” een aanmerkelijke kans heeft aanvaard. dat het slachtoffer zou komen te overlijden. Het 33-jarige slachtoffer liep uiteindelijk een gebroken enkel op en moest enkele voortanden missen.
Hij eiste eerder al €4000,- smartengeld van de verdachte, tevens vorderde hij het zelfde bedrag om zijn gebit te herstellen. De rechtbank wees hem uit eindelijk ”slechts” 1000 euro toe, de claim voor gebitsrestauratie heeft de rechtbank afgewezen.

Alvoorens het slachtoffer tegen zijn hoofd werd geschopt, is hij door een andere man tegen de grond geslagen, mogelijk heeft hij hierbij het letsel aan zijn gebit opgelopen. Om die reden acht de rechter het niet zeker dat de verdachte schuldig is aan dit letsel, hij hoeft dan ook niet te betalen.

Alcohol

De verdachte moet tevens een training alcohol en geweld volgen, de 20-jarige Wolvegaster zou hebben gedronken. Ondanks dat hij dit zelf niet als een probleem ziet, doet de rechtbank dit wel.
Alsook wordt de man onder toezicht van de reclassering geplaatst.

http://www.112wolvega.nl/getuigen-gezocht-zware-mishandeling/

http://www.112wolvega.nl/inwoner-wolvega-hoort-15-maanden-cel-zich-eisen/

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-