Zwolse motorrijdster rijdt onder invloed en zonder rijbewijs op een onverzekerde motor over de A32

Wolvega – Een 32-jarige vrouw uit Zwolle maakte het wel heel erg bont op de A32 dinsdagochtend. Ze reed onder invloed van drugs, zonder geldig rijbewijs op een onverzekerde motor. 

De vrouw vertoonde volgens de politie ”opvallend rijgedrag”. Voor de agenten was dat reden haar nader te controleren. Bij de staande houding bleek al snel dat de vrouw geen geldig legitimatiebewijs bij zich had. Tevens werd al vlot duidelijk dat de motor waar ze op reed, niet verzekerd was. 

Reden genoeg om de vrouw mee te nemen naar het politiebureau. Hier bleek, na vaststelling van de identiteit, dat de vrouw een ongeldige verklaard rijbewijs had voor de auto. Tevens was ze niet in het bezit van een motorrijbewijs.

Speekseltest

Tevens is er hier een speekseltest afgenomen. Daaruit bleek dat de vrouw zeer waarschijnlijk onder invloed was van drie soorten verdovende middelen:  amfetamine, opiaten en cocaïne. Conform de procedure is er hierop bloed afgenomen door een GGD-arts. Dit wordt nader onderzocht door het NFI.

De vrouw heeft diverse bekeuringen ontvangen voor haar acties. Zo heeft ze een boete gekregen voor het rijden zonder rijbewijs en rijden op een onverzekerde motor. In afwachting van de bloeduitslagen, zal er later mogelijk een proces-verbaal volgen voor rijden onder invloed. De vrouw heeft daarnaast een rijverbod van 24 uur ontvangen.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-