A32 richting Friesland dicht na ongeval bij Steenwijk

Steenwijk – De A32 bij Steenwijk is momenteel in de richting van Friesland afgesloten voor al het verkeer. Zeker zes auto’s kwamen hier eerder op de avond met elkaar in botsing, waardoor de A32 compleet werd geblokkeerd.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren is niet bekend, het zou mogelijk zijn ontstaan door afgevallen lading. De A32 ligt door het ongeval bezaaid met brokstukken van auto’s en lading. In ieder geval twee personen zouden gewond zijn geraakt. Zij zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De weg is naar verwachting tot zeker 23:00 uur nog afgesloten. Een auto van een schoonmaakdienst is ter plaatse om de rijksweg vakkundig schoon te maken. Een vrachtwagenchauffeur wist met zijn combinatie het ongeval af te schermen voor andere auto’s.

Toen tegen half negen duidelijk werd dat de weg nog wel even afgesloten zou blijven, hebben agenten, in overleg met Rijkswaterstaat, de automobilisten die in de file stonden via een invoegstrook terug laten rijden. Verkeer richting Heerenveen wordt aangereden via de polder (A6) te rijden.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-