Aanhouding bij protestactie tegen mondkapjes op het Linde College

Wolvega – De politie heeft vanochtend een actievoerder aangehouden nadat deze wilde protesteren bij het Linde College tegen het “dringende advies tot het dragen van mondkapjes”. Martin Mourik riep hier afgelopen weekend voor op.

Op de demonstratie kwam een handjevol mensen af. Terwijl enkele agenten de omgeving in de gaten hielden, gingen medewerkers van de gemeente het gesprek aan met Mourik. Door de burgemeester was een noodbevel afgekondigd, wat onder andere inhield dat er wel gedemonstreerd mocht worden, maar op een door de burgemeester aangewezen locatie.

Deze locatie was de parkeerplaats van het Victoria Park. Toen Mourik te kennen gaf het hier niet mee eens te zijn en te willen demonstreren bij de hoofdingang van het schoolgebouw, is hij aangehouden voor het negeren van het bevel van de burgemeester.

De overige demonstranten zijn door de politie begeleid naar het Victoria Park waar zij verder mochten demonstreren. Afgelopen vrijdag kwam de school met het advies, wat vandaag in gaat, tot het dragen van mondkapjes tijdens verplaatsingen door het schoolgebouw en bij lessen waarin het lastig is afstand te houden. Martin Mourik, een ouder van één van de kinderen die naar het Linde College gaat, was het hier niet mee eens en begon mensen op te roepen in actie te komen.

Martin Mourik in gesprek met de aanwezige agenten

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-