Brandweer herdenkt overleden collega’s

Wolvega – In heel Nederland worden op de derde zaterdag van juni overleden brandweermensen herdacht. Tijdens de herdenking staan brandweerlieden en gelieerden stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die sinds 5 mei 1945 omkwamen tijdens de uitoefening van hun vak.Zo werd er ook herdacht in Wolvega.

Om 13:00 uur werd het water-ereteken gevormd en was er één minuut stilte. Deze manier van herdenken gebeurt op vele brandweerkazernes door het hele land heen. Ook landelijk wordt er herdacht, in Schaarsbergen bij het Nationaal Brandweermonument. Voor de brandweer is het herdenken van omgekomen collega’s belangrijk.

Het overlijden van collega’s tijdens de uitoefening van hun vak, maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en brandweervrouw niet zonder risico’s is. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de gelegenheid om samen de pijn rond het verlies te delen en te verwerken. Ook staan ze op deze dag stil bij het feit dat brandweermensen 24/7 klaarstaan voor de samenleving.

Soms dus zelfs met gevaar voor eigen leven.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-