Brandweer urenlang bezig met rietbranden in Ossenzijl

Ossenzijl – De brandweer van Oldemarkt is donderdagavond voor de tweede keer die dag opgeroepen voor een rietbrand. Een bult riet was in een natuurgebied in brand gestoken, maar de rook zorgde voor een hoop overlast bij campinggasten.

In opdracht van Staatsbosbeheer wordt het riet gekapt en afgebrand. Dit mag met een vergunning en als het geen overlast veroorzaakt. Dat tweede was vandaag wel aan de orde.

Na enkele uren rook te hebben gehapt greep de camping in en schakelde de brandweer in. Die kwam ter plaatse, maar kon aanvankelijk niet beginnen met blussen omdat er toestemming nodig was van de politie. Nadat die toestemming was gekregen is de brandweer met een quad en boot ter plaatse gegaan.

De brandweer is meer dan een uur bezig geweest om de brand uit te krijgen. De rook bleef nog een tijdje op de camping hangen, maar is inmiddels wel al weggetrokken van de camping.

’s ochtends

Eerder op de ochtend moest de brandweer ook al uitrukken naar een rietbrand in de buurt. Ondanks dat hier ook lichte overlast van was, mocht deze doorgaan en kon de brandweer al snel weer onverrichterzake naar huis toe. 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-