Conifeer vliegt in brand bij onkruidbranden; adequate buren voorkomen erger

Wolvega – Bij een woning aan de Splitting in Wolvega ging het vanochtend rond 11:15 uur bijna mis. Tijdens het wegbranden van wat onkruid in de oprit van de woning sprong de vlam over naar de conifeer, waarna het volgens buurtbewoners heel snel ging.

Buurtbewoners die de vlam in de heg zagen schieten besloten niet te twijfelen en kwamen direct in actie met brandblussers en tuinslangen, waardoor de brand kon worden beperkt in omvang. Door de met spoed ter plaatse gekomen brandweer werd nog even gecontroleerd of het vuur echt uit was en is de heg voor een groot deel gekoeld. De auto die op het moment van de brand onder de carport stond, kwam onder de blusmiddelen uit de brandblusser te zitten. Dit is er door de brandweer nog even afgespoten.

Nu het weer warmer wordt, drogen heggen en ook bermen steeds sneller uit. Dit maakt dat onder andere bermbranden met dit weer een stuk sneller ontstaan. De brandweer roept elke zomer weer op om voorzichtig te zijn met het weggooien van sigaretten en glas, om branden te voorkomen. Ook het onkruidbranden kan voor potentieel gevaarlijke situaties zorgen. Een vlam die overslaat naar een kurkdroge heg, kan al snel een forse brand worden indien er niet razend snel wordt opgetreden.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-