”Gijzeling Appelscha was schreeuw om aandacht”

Appelscha – De gijzeling die zich in de nacht van 22 op 23 december afspeelde in Harry’s Bar in Appelscha, was een schreeuw om aandacht. Dat werd donderdag bekend in een zogenoemde pro-formazitting van de Leeuwarder rechtbank.

In de nacht van 22 op 23 december werd de kroegbaas van de bar gegijzeld door een 59-jarige inwoner van Appelscha. De man zwaaide binnen met een gaspistool en sommeerde de aanwezige klanten om het café te verlaten. De kroegbaas moest blijven. Hij kon een aantal uur later naar buiten komen, hij raakte niet gewond. Wel was hij flink geschrokken.

Lees ook: Aanhouding na gijzeling van barman in Appelscha

Door de politie werd destijds de omgeving afgesloten. Zodra de man aangehouden kon worden, is er een onderzoek gestart naar de toedracht van het incident.

Niet tevreden

Op de zitting kwam tevens naar voren dat de verdachte niet tevreden is over het contact dat hij had met de GGZ behandelaars. De zaak zal op 20 april as. inhoudelijk worden behandeld door de rechtbank. Tijdens een pro-formazitting kijkt de rechtbank puur naar de stand van zaken in het onderzoek.

Het wachten is volgens het gerechtshof op een psychologisch onderzoek.

Meer info over de zaak? Kijk dan eens op:

https://www.omropfryslan.nl/nijs/802450-gizeling-yn-bar-yn-appelskea-wie-gjalp-om-oandacht

Of:

https://www.nieuweooststellingwerver.nl/nieuws/dorpen/533664/gijzeling-kroegbaas-appelscha-was-schreeuw-om-aandacht.html

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-