Appelscha – De gijzeling die zich in de nacht van 22 op 23 december afspeelde in Harry’s Bar in Appelscha, was een schreeuw om aandacht. Dat werd donderdag bekend in een zogenoemde pro-formazitting van de Leeuwarder rechtbank.

In de nacht van 22 op 23 december werd de kroegbaas van de bar gegijzeld door een 59-jarige inwoner van Appelscha. De man zwaaide binnen met een gaspistool en sommeerde de aanwezige klanten om het café te verlaten. De kroegbaas moest blijven. Hij kon een aantal uur later naar buiten komen, hij raakte niet gewond. Wel was hij flink geschrokken.

Lees ook: Aanhouding na gijzeling van barman in Appelscha

Door de politie werd destijds de omgeving afgesloten. Zodra de man aangehouden kon worden, is er een onderzoek gestart naar de toedracht van het incident.

Niet tevreden

Op de zitting kwam tevens naar voren dat de verdachte niet tevreden is over het contact dat hij had met de GGZ behandelaars. De zaak zal op 20 april as. inhoudelijk worden behandeld door de rechtbank. Tijdens een pro-formazitting kijkt de rechtbank puur naar de stand van zaken in het onderzoek.

Het wachten is volgens het gerechtshof op een psychologisch onderzoek.

Meer info over de zaak? Kijk dan eens op:

‘Gizeling yn bar yn Appelskea wie gjalp om oandacht’ | Omrop Fryslân

In gjalp om oandacht. Dat wie de gizeling fan de kroechbaas fan Harry’s Bar yn Appelskea, sa die freed bliken yn de rjochtbank fan Ljouwert. Yn de nacht fan 22 op 23 desimber swaaide de 59 jierrige man mei in fjoerwapen, in gaspistoal, en sommearre de oanwêzige klanten it kafee te ferlitten.

Of:

Gijzeling kroegbaas Appelscha was schreeuw om aandacht

Appelscha – De gijzeling van de kroegbaas van Harry’s Bar in Appelscha, in de nacht van 22 op 23 december vorig jaar, zou een schreeuw om aandacht zijn geweest van de gijzelnemer, een 59-jarige inwoner van Appelscha.