Krijgt u tussen 10 en 25 oktober jodiumtabletten thuisgestuurd?

Regio – Bent jij jonger dan 18 jaar of heb je kinderen in deze leeftijd en woont u in Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland of Weststellingwerf? Mogelijk krijgt u dan jodiumtabletten thuisgestuurd.

Sinds 1987 heeft de Nederlandse overheid een landelijke voorraad met jodiumtabletten. Onlangs is besloten een deel van deze voorraad te verspreiden. Daarom ontvangen 1,2 miljoen huishoudens in de nabijheid van een kerncentrale tussen 10 en 25 oktober 2017 een doosje met jodiumtabletten. Dus van centrale opslag naar eigen medicijnkastje. Jodiumtabletten zijn dan direct in huis ten tijde van een kernongeval. Dat scheelt kostbare tijd.

Iedereen die binnen een straal van 100 kilometer vanaf een kerncentrale woont krijgt zo’n doosje thuis gestuurd. Woont u tussen de 0 en de 20 kilometer? Dan krijgt iedereen tot 40 jaar ze thuis gestuurd. De overheid adviseert zwangere vrouwen van alle leeftijden die hemelsbreed binnen 100 kilometer van een kerncentrale wonen, om ook over jodiumtabletten te beschikken. Daarmee kunt u uw ongeboren kind beschermen. Bent u zwanger? Dan kunt u vanaf 9 oktober 2017 de jodiumtabletten kopen bij apotheek en drogisterij, tegen een adviesprijs van €2,95.

Krijgt u tabletten thuisgestuurd? Check het hier

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-