Maandag en dinsdag geen bussen wegens staking

Regio – Wie op het openbaar vervoer aangewezen is, heeft maandag 30 april en dinsdag 1 mei toch een klein probleem. De vakbonden hebben donderdagmiddag bekend gemaakt dat er op die dag geen streekvervoer rijdt, treinen van de NS zijn daarop een uitzondering.

De werkgevers waren het aanvankelijk niet eens met de staking. In een kortgeding hadden zij woensdag geëist dat de staking niet door mocht gaan. De staking van ruim 48 uur was in hun ogen onrechtmatig. De voorzieningenrechter in Utrecht gaat niet mee in hun visie en heeft de staking toegestaan.

In het streekvervoer wordt al langer gestaakt, de werknemers willen een nieuwe cao. Een eerder gesteld ultimatum werd gepasseerd zonder actie. Vakbonden FNV en CNV hebben hun leden opgeroepen om op 30 april en 1 mei in het hele land het streekvervoer plat te leggen, om zo hun eisen kracht bij te zetten.

‘’Er rijden in heel Nederland dan geen streekbussen. Ook alle regionale treinen die niet van NS zijn, rijden die dagen niet. De staking wordt groter dan de staking afgelopen januari. Ook de werknemers die vallen onder de cao multimodaal doen dit keer mee.’’ Aldus Een woordvoerder tegen RTVNoord

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-