Nieuw dekkingsplan brandweer Fryslân gaat, ondanks kritiek, door

Wolvega – Ondanks de kritiek van diverse gemeenten, houdt de veiligheidsregio voet bij stuk aan het plan om de tankautospuiten te herverdelen over de provincie. Zo schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

De gemeenteraden van Heerenveen, Smallingerland en Harlingen keerden zich de afgelopen weken tegen het plan, dat Veiligheidsregio Fryslân jaarijks €350.000 zou moeten opleveren. Het meest ingrijpende onderdeel is het ”afpakken” van de tweede blusauto die op diverse posten, waaronder Wolvega, gestationeerd staat.

Deze tweede auto moet worden ingezet in andere delen van de provincie, waardoor hier ook aan de eisen voor uitruktijden kan worden voldaan. Meerdere gemeenteraden vrezen voor dit verlies, het zou de veiligheid in hun gebied wel eens sterk teniet kunnen doen. Denk aan een grote brand, of twee branden tegelijkertijd in hun gebied.

Volgens de veiligheidsregio is een tweede voertuig niet noodzakelijk en kan een buurpost altijd wel tijdig extra assistentie bieden. 

Wolvega

Voor Wolvega is het nieuwe plan een forse verandering. Twee van de drie voertuigen moeten worden ‘ingeleverd’. Op het moment beschikt de post over een tweetal tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig. Deze laatste zal samen met één van de tankautospuiten moeten verdwijnen. 

Voor Scherpenzeel en Noordwolde zal er voorlopig nog niets veranderen. 

Lees meer over dit onderwerp:

https://www.112wolvega.nl/brandweer-wolvega-moet-fors-inleveren/

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-