Nieuwe blusvoertuigen brandweer weer uit roulatie

Fryslân – Sinds vorig jaar rijden er in de provincie Friesland reeds enkele nieuwe blusvoertuigen rond welke onderdeel zijn van een groep nieuwe voertuigen. Drie van deze voertuigen waren reeds in dienst bij diverse korpsen.

Vanwege problemen bij die drie, maar ook enkele voertuigen die nog niet in gebruik waren, is er besloten om de voertuigen per direct uit de roulatie te halen. Totaal zijn er achttien nieuwe bluswagens besteld, waarvan een deel al was afgeleverd en bijna gereed voor inzet. Tijdens het oefenen werd er echter een storing in het blussysteem ontdekt.

Uit voorzorg omdat de veiligheid niet goed meer kon worden gewaarborgd, is er besloten om alle voertuigen van dit type op non-actief te zetten. De Veiligheidsregio geeft bij Omrop Fryslân aan dat de actie geen gevolgen zal hebben voor de inzetbaarheid van de diverse korpsen. Er zijn binnen Friesland voldoende reservevoertuigen, mocht het noodzakelijk zijn.

Ook voor brandweer Wolvega en Scherpenzeel stond een dergelijk voertuig op de planning en was deze reeds aanwezig om te oefenen. In Scherpenzeel reed het blusvoertuig zelfs al bijna een jaar mee, maar enkel om te oefenen.

© Richard de Boer
Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-