Controles bij vijf bedrijven brengen ondermijnende activiteiten aan het licht; tientallen voertuigen in beslag genomen

Wolvega, Heerenveen & Noordwolde – Politie Friesland, de Belastingdienst, deurwaarders en de gemeenten Heerenveen en Weststellingwerf hebben dinsdagochtend en -middag samengewerkt in een grootschalige handhavingsactie op diverse gebieden. In totaal zijn er vijf bedrijven gecontroleerd, waarvan er op drie locaties overtredingen vastgesteld zijn waarbij een groot aantal voertuigen in beslag zijn genomen door de Belastingdienst in verband met een (grote) belastingschuld. In Wolvega en Heerenveen ging het hierbij onder andere om bedrijven waar men tweedehands auto’s kon kopen.

Aanvullend is er door de politie in Noordwolde een boot in beslag genomen. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht. Al langer vermoedden de gemeenten Weststellingwerf en Heerenveen dat de bedrijven zich niet aan de Wet milieubeheer houden. Om te controleren of mogelijk meer aan de hand is, is vervolgens contact opgenomen met andere instanties. Van daaruit bleek al snel dat er betalingsachterstanden en verdenkingen van belastingontduiking waren bij de bedrijven. Om die reden is besloten de controle en inzet gezamenlijk uit te voeren.

“Als overheidsinstanties hebben we allemaal een eigen bevoegdheid. Door samen te werken, kunnen we heel gericht optreden tegen ondermijnende criminaliteit. Deze bedrijven werden gebruikt om verschillende criminele activiteiten ongezien uit te kunnen voeren. Met een integrale aanpak maken we dit soort criminaliteit eerder zichtbaar. En kunnen we ondermijnende criminaliteit, die midden in de samenleving plaatsvindt, een halt toe roepen.”

Burgemeester André van de Nadort, gemeente Weststellingwerf

Het is niet exact bekend hoeveel voertuigen er in beslag zijn genomen door de belastingdienst. Volgens een aantal omstanders zijn er bij één enkel bedrijf al zeker 25 auto’s achterop vrachtwagens van een bergingsbedrijf weggetakeld. Ook bij de andere bedrijven stonden een groot aantal voertuigen welke door de belastingdienst in beslag zijn genomen.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-