Politie rolt tientallen hennepkwekerijen op tijdens actieweek

Regio – De politie Noord-Nederland is afgelopen maandag gestart met een actieweek tegen de illegale kweek van hennep. Op dag twee van de actieweek zijn er in de drie noordelijke provincies al meer dan 40 invallen gedaan.

Door alle basisteams in Noord-Nederland worden deze week agenten geleverd om invallen te organiseren. Op de eerste dag zijn er 39 adressen bezocht, waarvan er zich in veertien panden een kwekerij bevond. Vijf van deze locaties waren gevestigd in Friesland.

Op dag twee staat de teller, voor alsnog, op 42 invallen. Hierbij zijn er totaal negen kwekerijen opgerold, waarvan twee in Friesland. Vooralsnog gaat het hierbij vooral om panden in en om Drachten.

Lees verder onder de tweet

Brandgevaar

De actie is niet alleen gericht op het oprollen van de kwekerijen, met name het aanpakken van stroomdiefstal en het aanpakken van brandgevaar is een doel van de actie. Vaak is er bij kwekerijen sprake van stroomdiefstal, waarbij de bedrading niet altijd even professioneel is aangelegd.

Door de hitte welke daarnaast ontstaat is er een grote kans op brand, welke ook voor de buurt voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

Lees verder onder de tweet

Melden

De politie roept mensen op om potentiële kwekerijen zeker te melden. Dit kan via 0900-8844 of eventueel via 0800-7000 bij Meld Misdaad Anoniem. Hierbij is het belangrijk te onthouden dat hennepkwekerijen voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Bent u getuige van een inval bij zo’n pand? U kan ons in zo’n geval ook altijd tippen door een WhatsApp bericht te sturen naar 085 – 06 08 124, door ons een privé bericht te sturen op Facebook of via Snapchat op ”Wolvega112

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-