Rook- en stookverbod in Weststellingwerf

Weststellingwerf – Vanwege de aanhoudende droogte geldt vanaf vandaag een rook- en stookverbod in Weststellingwerf. Dit gebeurt op advies van de brandweer. In bossen en natuurgebieden is het verboden om te roken en om vuur te stoken. Daarnaast is het in de hele gemeente verboden om in de open lucht vuur te stoken of te hebben.

Een nonchalant weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan volgens de Veiligheidsregio al de oorzaak zijn van een brand die een groot natuurgebied verwoest, zo schrijft de gemeente Weststellingwerf.

Vanwege de coronamaatregelen wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Je mag nog wel in je eigen tuin vuur stoken, maar let hierbij goed op. Laat het vuur of de barbecue niet onbeheerd achter en zet een emmer water klaar. Want ook in je tuin of naast je woning is het droog en kan brand ontstaan. Het is dus belangrijk om ook daar alert op te zijn.

Zelf brand voorkomen? Dan kan onder andere zo:

  • Houd je aan de regels voor het gebruik van barbecues en vuurkorven.
  • Parkeer je auto niet in hoog, droog gras – ook niet bij je huis.
  • Gooi afval – vooral glas – in afvalbakken.
  • Gebruik geen onkruidbranders.
  • Rook niet in natuurgebieden, ook niet in dat kleine stukje dicht bij huis.
  • Gooi geen brandende of smeulende voorwerpen weg.

Het rook- en stookverbod geldt zolang de droogte aanhoudt. De gemeente maakt bekend wanneer het verbod op roken en stoken er niet meer is.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-