Samenkomsten tot 1 juni verboden; handhaving met boetes

Regio – Het wordt voor burgemeesters vanaf vanavond makkelijker om drukke plaatsen, zoals pleintjes, parken en bijvoorbeeld bouwmarkten, te sluiten als hier teveel mensen samenkomen. Daarnaast worden alle samenkomsten met drie over meer personen, gezinsleden uitgesloten, verboden.

Deze maatregelen maakt het mogelijk voor de politie, maar ook gemeenten, om te handhaven en boetes op te leggen als mensen buiten met meer dan twee personen te dicht bij elkaar staan. De grens van maximaal 100 personen op een samenkomst vervalt, tot 1 juni zijn alle samenkomsten verboden. Dat is maandagavond bekend gemaakt in een persconferentie.

Daarnaast zijn er nieuwe quarantainemaatregelen bekend gemaakt. Als één gezinslid koorts heeft, dan moet het hele gezin thuisblijven. Enkel voor mensen met een vitaal beroep kan een uitzondering worden gemaakt. Kappers en nagelstilisten wordt opgeroepen hun winkels te sluiten.

“Het doel blijft om onze ouderen en kwetsbaren te beschermen en ervoor te zorgen dat het zorgsysteem niet overbelast raakt”

Premier Rutte
Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-